Från idé till installation

Det finns många fördelar med att byta till ett modernt uppvärmninssystem i ditt hus. Du spar pengar. Och det är bra för miljön. Ofta börjar det med en tanke. Kanske tycker du att det inte känns helt optimalt med din gamla el- eller oljepanna? Eller så känner du att elräkningen är på tok för hög. Det är vanligtvis dessa två skäl som gör att man går från idé till handling.

Steg 1 – vilka förutsättningar har ditt hus?

Första steget är att vi kommer och besöker dig. Vi går igenom ditt hus och ser vilka förutsättningar som finns att jobba med. Du kanske redan har ett vattenburet system installerat? Då är det mest lämpligt med t.ex. jord- eller bergvärme. Eller så har du direktverkande el. Då lämpar sig luft/luftvärmepumpen bättre. Tillsammans finner vi den lösning som ger mest optimalt resultat för dig. I detta fall utgår vi från jord- eller bergvärme.

Steg 2 – offert och besparingskalkyl

Vi på Inneklimat arbetar med fasta offerter. Det som står gäller – för att du inte ska råka ut för oförutsedda utgifter. Samtidigt som vi skickar dig en offert, får du också en besparingskalkyl, så att du kan se hur din investering slår på de löpande kostnaderna. En ofta angenäm läsning.

Steg 3 – godkännande från kommunen

För att kunna installera berg- och jordvärme, krävs bygglov från kommunen. Vi hjälper dig att fylla i de dokument som krävs, så att det blir rätt och går så snabbt och smidigt som möjligt.

Steg 4 – borrning

När alla tillstånd är klara bestämmer vi tid för borrning. Själva borrarbetet brukar bli klart på en dag och efter det är det dags för installationen.

Steg 5 – installation

Nu när vi har ett borrhål är det dags för installation. Vi ställer den nya värmepumpen på plats och i de fall det är överenskommer, tar vi även hand om din gamla panna. Vi genomför rör- och slangdragningar och ansluter pumpen till det befintliga vattenburna värmesystemet.

Steg 6 – driftsättning och genomgång

När utrustningen är inkopplad sätter vi den i drift. Vi hjälper dig att ställa in systemet så att det arbetar så effektivt som möjligt – så att dina besparingar blir så stora som möjligt. Vi har en genomgång med dig hur pumpen fungerar, vilka funktioner som finss m.m.

Comments are closed.